Agility – Wedstrijden

De minimale leeftijd van een hond voor deelname aan een wedstrijd is 18 maanden. Wanneer een baasje vindt dat zijn hond een leeftijd heeft bereikt, waarop hij het wat rustiger aan mag doen, biedt men gelegenheid tot het lopen als veteraan. Een hond mag meedoen als veteraan wanneer hij minimaal 7 jaar oud is. Dit is op vrijwillige basis, een hond kan ook zijn hele leven in de “gewone” klassen blijven lopen.

De honden zijn ingedeeld in Small, Medium en Large naar gelang de schofthoogte. In deze klasse zijn de sprongen lager/hoger volgens hun categorie.

Lopen we ook in competitie?

Natuurlijk, gaat HS Filos meedingen in de KKUSH competitie, maar hoe gaan we te werk, om zo ver te komen en goede resultaten neer te zetten?

We hebben een clubkampioenschap, waar we ons meten onder elkaar in de verschillende groepen; steeds gevolgd door een lekkere maaltijd en prijsuitreiking dit om de band tussen de verschillende deelnemers en groepen te versterken.

We nemen deel aan een interclub. Met een paar bevriende hondenscholen werd een programma oefeninterclub samengesteld.

Het doel is om de verschillende  agilitylopers en hun hond klaar te stomen voor een deelname aan de KKUSH wedstrijden. Op deze manier kan men de procedures, zoals ze in een werkelijke wedstrijd doorgaan, eens in de praktijk oefenen, met Keurmeesters, ringmeesters, tijdopnemers, enz.

Brevet TAP (Toelating tot Agility Programma) wordt afgenomen in de verschillende KKUSH scholen die een agilityprogramma hebben en het behalen van deze brevetten inrichten (info bij uw instructeur).

KKUSH Wedstrijden Agility gaan door volgens een programma opgesteld door de KKUSH en de inschrijvingen zijn individueel. (info bij uw instructeur).