Welkom bij Filos!

Ons doel is het opleiden van goede hondenbazen. Tevens beogen we een aangename, sociale & gehoorzame levensgezel en werken we beloningsgericht aan puppytraining, opvoeding, gehoorzaamheids- & agilitylessen. No stress’ is ons motto…
Meer weten? Kom eens langs, leer onze hondenclub kennen, de aangename sfeer, de hondenvrienden onder elkaar…

H.S. FILOS werd opgericht op 8 juni 1988 door Roger De Mol, Guy van der Coelden, Ronnie Maes en John Ruts, met als doel zoveel mogelijk goede hondenbaasjes te hebben door te helpen bij de opvoeding en opleiding van werk- en gezelschapshonden, ongeacht de leeftijd of ras.

Het was Christel Daman die de naam Filos bedacht wat Grieks is voor vriend(hondenvriend).  Onnodig hierbij te vertellen dat dwang- of correctiemiddelen (zoals prikband, slipketting of koord ….) uit den boze zijn, en dat de opvoeding en training van onze lieveling berust op motivatie en beloning.

Sinds 1992 is Filos lid van de Koninklijke Kynologische Unie Sint Hubertus (N° 949). Wie graag wedstrijden loopt, kan bij ons terecht voor gehoorzaamheid en agility, volgens het KKUSH programma sectie 4B en C.

Maar ook wie geen verdere belangstelling heeft voor wedstrijden en die toch nog graag actief bezig blijft met zijn vriend, kan, na het behalen van het brevet, verder in de Dogfun-klas, waar het speelse, sociale en vooral leuke voor de hond centraal staat.

Uw hond is uw vriend, een levensgezel!

 Een goede baas-hond relatie begint met wederzijds begrip & respect!

Een hond is voor het leven, geen wegwerpvoorwerp!